Saturday, January 5, 2008

Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw; wat een zomers feest!

Sinterklaas
Aangezien het voor Sint Nicolaas nogal een eindje reizen is van Nederland naar Zuid-Afrika werd Sinterklaas hier op zondag 9 december gevierd. Met een groepje (Nederlandse) vrienden hebben we aan het zwembad keurig liedjes gezongen en cadeautjes uitgepakt. Belle had meer interesse in pakpapier en speelgoed van andere kindjes dan voor haar eigen cadeau (een loopwagentje).



Bezoek
Op 19 december arriveren opa en oma Nissen. Na een rondreis van twee weken zijn ze goed geacclimatiseerd en al snel gewend. Twee dagen later wordt het Nederlandse front versterkt met Sigrid en gaan we een middagje naar de Cradle of Humankind.



De volgende ochtend vroeg gaan we met opa en oma naar Madikwe; een prachtig wild reservaat op de grens met Botswana. Hier laten we ons vier dagen volledig verwennen met prachtige safari's en heerlijk eten. Vooral Ranger Grant krijgt onze complimenten voor de achtervolging van jagende leeuwen (in het donker), een luipaard en het van dichtbij spotten van de groep wilde honden op de 'airstrip' (nog specialer dan luipaarden). Kerst in de Bush is een aparte ervaring, maar erg goed bevallen.





Op 30 December nieuw bezoek uit NL; deze keer Frederike en Jorge. Lekker borrelen en braaien maar. Het prachtige weer bevalt ons allemaal goed.





Op 31 December hebben we een prachtig kinderfeest voor Belle's eerste verjaardag! Slingers, balonnen, vriendjes, vriendinnetjes en natuurlijk een heuse taart met 1 kaars. Belle wordt overladen met cadeaux.





Na het feest eten we nog een hapje met opa en oma en dan zetten we koers richting het vliegveld. Opa en Oma gaan terug naar Nederland. Wat jammer... Wij sluiten aan bij een O&N feestje bij ons om de hoek en luiden het nieuwe jaar in met champagne in korte broek.

Bij deze wensen wij jullie allemaal een fantastisch 2008!

No comments: