Sunday, June 10, 2007

Huwelijksreis Zuid-Afrika

Op 26 april stapten we met z'n drietjes in het vliegtuig voor onze huwelijksreis (en verhuizing). Belle gedroeg zich als een echte frequent flyer. De hele vlucht geen kik gegeven.

Bij aankomst in Zuid-Afrika, hebben we eerst in Johannesburg overnacht en zijn de volgende ochtend op ons gemak vertrokken voor een rondreis ten noorden van de stad. We hebben drie lokaties bezocht rond Johannesburg (elk maximaal 3u rijden).


De ontvangst bij Finfoot Lake Reserve (Pilanesburg, omgeving Sun City) was uitstekend: champagne in onze lodge. De Rangers waren uitermate gedreven, vriendelijk en behulpzaam. De safari tochtjes leverden al enkele mooie kiekjes op. Nyala (apart soort hert ;-) en everzwijnen kwamen gewoon tot aan ons hutje gelopen om ons te feliciteren met ons huwelijk.



De tweede bestemming "Valley Lodge" in Magaliesburg was nog een tandje luxer, maar zonder safari. Heerlijk uitgerust, wat gelezen en natuurlijk optimaal genoten van het voortreffelijke eten. De opper-ober selecteerde elke avond een speciaal flesje wijn voor ons, onder de omschrijving "dees is wonderlijk". Tja, ons Afrikaans gaat al lekker.

Het slotakkoord was werkelijk onvergetelijk. Wild & Free Private Game Lodge bij Waterberge. Wat een ongekende luxe. De eerste dag waren we de enige gasten en later waren de andere 3 suites wel verhuurd. Onbeschrijflijk mooi gelegen, gedecoreerd en opgezet. Nog nooit zoiets gezien. Elke ochtend en namiddag een prive-safari, terwijl er op Belle werd gepast. Het eten werd bereid door onze chef-kok Juba, die zich elke keer opnieuw uitsloofde. Niet voor niets een speciale vermelding in de zuidafrikaanse culinaire gids...

No comments: