Monday, June 11, 2007

De eerste 6 weken

Ons huis bevalt goed. Het is een leuke bungalow met een mooie begroeide tuin met een zwembad en palmbomen eromheen. Het huis ligt in Fourways Gardens, een wijk aan de noordkant van Johannesburg. Deze wijk is een 'secured area' wat betekent dat je alleen met een toegangspasje naar binnen kan. Er is hier een clubhuis, een park, er zijn tennisbanen en je kan hier veilig op straat wandelen.

De eerste 6 weken zijn we voornamelijk bezig geweest met het regelen van praktische zaken zoals, telefoon, internet, TV, auto's, tuinservice een oppas voor Belle etc. Nu is bijna alles op orde en hebben we beiden een abonnement op de sportschool genomen (24 uur per dag open!). Het is hier echt een levensstijl om voor je werk even te fitnessen. Dat heeft ook te maken met de enorme files. Bas moet 12 km rijden, maar kan daar zomaar een uur over doen. Inmiddels hebben we ook alweer 2 keer op de driving range gestaan om onze golfvaardigheden een beetje op te vijzelen.

De dame die voor ons in dit huis woonde kende een Nederlandse en zij heeft ons al snel binnen de Nederlandse gemeenschap geintroduceerd. Haar man bleek overigens bij Bas in de klas te hebben gezeten (kleine wereld?). Zo hebben de dames onlangs een etentje gehad en afgelopen vrijdag was de koffieochtend chez Cécile. Kortom het is hier best uit te houden.

1 comment:

Marielle said...

wat een leuk idee, zo blijven we een beetje op de hoogte. ik lees "zwembad, golf, sportschool' oppas" klinkt niet verkeerd!