Monday, April 28, 2008

Februari - toch wel lekker dat ZA

De goede start van februari in de Drakensberge werd gewoon voortgezet met heerlijk weer, continue electricteit en lekkere ontspanning in de weekenden. Het is al weer even geleden, dus we zullen ons beperken tot de hoofdlijnen (tja, dat krijg je er van als je niet elke maand de weblog update).

Naast genieten van Zuid-Afrika zoals het in de februari (zomer) hoort te zijn, hebben we vooral het golf weer opgepakt. Verder was het weekend Hartbeespoortdam top. De schoonvader van een Zuidafrikaanse collega heeft een vakantiehuis aan dit enorme stuwmeer op iets meer dan 30 minuten van Johannesburg. Er ligt ook een motorboot en er waren waterski's, dus dat was meteen een goed voorprogramma voor de heerlijke (en verplichte) braai. De boottocht en het skien was prachtig.

Enige minpunt aan het meer was de overvloed aan algen, dus na het sporten nog even een duik in het zwembad om 'schoon' te worden. Dat had Bas dus beter niet kunnen doen. Bij de 'zweefduik' knakte er iets in de rug. Vervolgens het hele weekend aanstellen, niet slapen, klagen (en lopen) als een echte oude man. De volgende dag nog een collega op bezoek, weer de boot op, maar Bas bleef aan de wal. Belle ging lekker aan de slag met het tennis racket (dat Bas nu toch niet echt kon gebruiken). De middag braai had natuurlijk een overvloed aan vlees. Daarna inpakken en terug naar huis.

No comments: