Sunday, September 2, 2007

September: de lente is begonnen!

Over het weer hadden we natuurlijk niet echt te klagen. De winter had een paar steenkoude dagen en ons ongeisoleerde en onverwarmde huis hielp daar aan mee. Maar het kan verkeren. Op zaterdag 1 september begint officieel de lente in de Zuidafrikaanse telling. Boem, meteen 30 graden. Tjonge, dat is even anders. Het lijkt meteen zomervakantie in en om het huis. De bomen krijgen weer bladeren, spontaan bloemen in de tuin, maar bovenal op en top aangenaam buiten zijn. Om het begin van de lente in te luiden dan ook meteen onze eerste braai georganiseerd. Voor de veiligheid alleen Evert (Nlse collega in ZA) en Kat (zijn vrouw) als proefpersonen uitgenodigd. Volgens mij zijn we geslaagd. Goddelijk eten met net iets te veel vlees en wijn. Zo hoort het. Onze patio was keurig tot negen uur 's avonds aangenaam warm.

Vandaag (zondag 2 september) het tweede deel van de lente inwijding uitgevoerd; de eerste duik in het (nog ijskoude) zwembad. Dat zal over eeen paar weken wel anders zijn, maar nu was het meer de grote bek, dan de echte trek in een duik...



1 comment:

Helmi said...

Hoi Bas en Cecile, moest zomaar aan jullie denken en heb dus even jullie weblog bezocht. Wat een narigheid zeg, zo'n zwembad in de tuin. Ook nog even de foto van Belle bewonderd. Hartstikke leuk allemaal.

Heel veel groetjes vanuit Nederland. Helmi